Öncü Eğitimciler
Öğretmen Zümreleri
Zirveler
Konferans
Söyleşi
Çalıştay
Kurs
Seminerler
Paylaşım Toplantıları
POP
Eğitim Akademisi
Öğretmenler Odası
Öğretmenim Sempozyumu
Sitelerimiz
Tematik Öğretmen Gezileri
Çözüm Ortaklıkları
Yazar Öğretmenler
Haberler
İncir Çekirdeği
İletişim
Anadolu Faaliyetleri
Uluslararası
Basında Biz
Öncü Çocuk Akademisi
#BeyazTebeşir
Öncü Konuşmalar
Öğretmen Atölyeleri

Özel Eğitim Öğretmenleri Zümresi

Türkiye'de ilk kez eğitim ile ilgili bir STK tarafından yapılan ve özel eğitim alanında iyi örneklerin yanı sıra sorunların ve yeni gelişmelerin masaya yatırıldığı zirveye yüz civarında öğretmen ve öğretmen adayı katıldı.
Açılış konuşmasında temel sorunları fırsata çevirmenin elzem olduğunu vurgulayan İGEDER Yk. Başkanı M. Cüneyt ANCIN, tüm okullarımızda özel eğitimin farkındalığını arttırabilmek amacıyla "engellilerle dayanışma ve kaynaştırma etkinlikleri kulüpleri" kurulması yönünde MEB.'na tavsiyede bulunduklarını dile getirerek, her öğrencinin özel olduğu düşüncesinden  hareketle "BEP yapmayan bizden değildir" algısıyla BEP'in yaygınlaştırılması konusundaki hassasiyeti dile getirdi.
Protokol konuşmasında İstanbul eski milletvekili Lokman AYVA, marangoz eğitiminin yerine bahçıvan eğitimine geçilmesinin ve birlikte öğrenmenin öneminin kavranması gerektiğinin önemine vurgu yaptı.
Aile ve Sosyal Politikalar İstanbul il müdür yardımcısı Halis KURALAY da konuşmasında özel eğitimde eğitime erişim yaşı ve hızının düşürülmesi konusunda alınan yolu anlattı, aynı zamanda stk.ların bu konudaki önemli rolüne işaret etti.
Açılış panelinde Maltepe Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç Dr. Handan DOĞAN, kaynaştırma (integration) ile dahil etme (inclution) kavramları ve uygulamaları arasındaki temel farklılığı ve uygulamaların başarı şanslarını anlattı.
Özgür Gün ise özel eğitimdeki temel sorunlar ve çözüm yollarını spesifik tespitlerle dile getirdi.

I. Oturumda;
 Adnan ETCİ, İşitme Engelli Öğrencilerin Meslek Liselerindeki Eğitim Durumlarının Tespit Edilmesi konulu bir araştırmanın sonuç verilerini, Ahmet HOCAOĞLU Okul Aile İşbirliği: Aile Atölyeleri Projesi'nin uygulaması ve çıktılarını, Gülseren ÇETİN ÖZBEN Konaklama Hizmetleri Eğitiminde Engelleri Aşmak konulu bildirileri paylaştılar.

II. Oturumda;
 Hasan Hüseyin SELVİ Özel Eğitime İlişkin Yeni Paradigmalar adlı bildirisinde alandaki kavram kargaşası ve çözümü hakkındaki bildirisini, Boğaziçi Üniv. öğrencileri Birce Başol & Evrim Erdik & Vuslat Şeker ise üniversitenin eğitim fakültesi muhtelif bölümlerinde uyguladıkları araştırmanın sonuçları olan öğretmen Adaylarının Üstün Yetenekli Çocukların Eğitimi Hakkındaki Bilgi ve Farkındalıklarının İncelenmesi konulu oldukça ilgi çeken bildirilerini paylaştılar.
 

Günün sonunda yapılan çalıştayda fiziki imkanların iyileştirilmesinden erken okullaşma konusundaki çözümlere, eğitime erişimden 4+4+4 sisteminin özel eğitime getireceği kazanım ve risklere kadar bir dizi başlıkta katılımcılar görüşlerini paylaştılar.

Zirve değerlendirme ve paylaşımcı ve katılımcılara sertifikaların dağıtıldığı ödül töreni ile sona erdi.

Sayfa Görüntülenmesi : 4559
2012-04-07
 
 
 
 
   
 

Güncel Öncü Eğitimciler Etkinlikleri



Öncü Eğitimciler Kudüs Seferleri 2024 Yazı
Tübitak -Teknofest Projeleri - 9 Mart 2024
Bahar Dönemi Okuma - Etkinlik Çalışmaları 2024
Safranbolu ve Kastamonu Gezisi - 27-28 Nisan 2024
Öncü Eğitimciler Kudüs Seferleri 22-27 Ocak 2024
Eğitim Akademisi 2023 - 2024 Bahar Dönemi Çağrısı
2024 Yarıyıl Tatili Tematik Öğretmen Gezileri
Öncü Eğitimciler Kıbrıs Turu 22-24 Ocak 2024
Gariplerin İzinde Endülüs Gezisi - 24 - 28 Ocak 2024
Eğitici Oyunlar Atölyesi - 25 Kasım 2023
Eğitim Akademisi Okuma - Etkinlik Çalışmaları
Öncü Eğitimciler Kudüs Seferleri 25-28 Ocak 2023
Öncü Eğitimciler Kudüs Seferleri 12-14 Kasım 2023
İnsanlığın Önderi Öğretmenler İçin - Eğitim Akademisi 2023 - 2024 Çağrısı
 
 


ULUSLARARASI ÖNCÜ EĞİTİMCİLER DERNEĞİ 2013 - Tel: 0 216 640 10 55 - oncuegitimciler@gmail.com - Site Haritası
 .