Öncü Eğitimciler
Öğretmen Zümreleri
Eğitim Akademisi
Öğretmenler Odası
Öğretmenim Sempozyumu
I. Sempozyum
II. Sempozyum
III. Sempozyum
IV. Sempozyum
V. Sempozyum
VI. Sempozyum
VII. Sempozyum
VIII. Sempozyum
IX. Sempozyum
X. Sempozyum
Sitelerimiz
Tematik Öğretmen Gezileri
Çözüm Ortaklıkları
Yazar Öğretmenler
Haberler
İncir Çekirdeği
İletişim
Anadolu Faaliyetleri
Uluslararası
Basında Biz
Öncü Çocuk Akademisi
#BeyazTebeşir
Öncü Konuşmalar
Öğretmen Atölyeleri

PROF. TURAN: ÖĞRETMENLER ÖĞRETMEN OLDUĞUNU UNUTSUN

III. Ulusal Öğretmenim Sempozyumunda konuşan Prof. Dr. Selahattin Turan öğretmenlere “Öğrenciler için daha eğlenceli bir sınıf ortamı oluşturmak için öğretmen olduğunuz unutun! dedi.

III. Ulusal Öğretmenim Sempozyumu 26 Kasım 2011 Cumartesi günü Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden 1000’e yakın öğretmenin katılımıyla gerçekleştirildi.

Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Sempozyum, Üsküdar Semiha Şakir İlköğretim Okulu öğrencilerinin mini konseriyle başladı.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Dr. İbrahim Hakan Karataş, öğretmenlerin sorumlusu olmadıkları sorunlarla muhatap olmak zorunda kaldıklarını iddia etti. Eğitimde 2023 vizyonunun çok kısa bir hedef olduğunu belirten Karataş, 2050, 2100 vizyonunu konuşmak gerektiğini belirtti.

Karataş, İGEDER’i farklı kılan özellikleri ise şöyle özetledi:

“İGEDER çözüm de üreten ve ürettiği çözümleri uygulayarak örnek olan bir misyonla hareket etmektedir. İGEDER, gönüllüsü 25.000 meslektaşıyla birlikte, “ağlama”, “sızlanma”, “başkasından himmet bekleme”, “izin verdikleri kadar etkin olma” anlayışına karşıdır. İGEDER eğitimde gönül birliğidir. İGEDER gönüllüsü her öğretmen kademe kademe bulunduğu sınıfta, öğretmenler odasında, öğretmenler kurulunda pozitif düşünen, çalışkan, özverili, zora talip olan, iyiyi ve doğruyu destekleyen, istişare eden, paylaşan, sürekli gelişen, birikimini yaygınlaştırmaya cesareti olan, saygılı ve yapıcı bir anlayışı örneklemektedir.”

Sempozyum sırasında bir açıklama yapan Karataş, İGEDER III. Ulusal Öğretmenim Sempozyumu’nun alternatif bir öğretmenler günü kutlama biçimi olduğunu belirterek “Biz her yıl kasım ayında Türkiye’nin dört bir tarafından gelen meslektaşlarımızla bu sempozyumda buluşarak hem hasret gideriyor, hem eğleniyor hem de mesleki tecrübelerimizi paylaşma imkanı buluyoruz” dedi.  

Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Zekeriya Erdim, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Tekin ve Sempozyum ana sponsoru Üsküdar Belediyesi Başkan Yardımcısı Hilmi Türkmen’in de birer selamlama konuşması yaptığı Sempozyum’a İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız da katıldı.

Yıldız, İGEDER’in kendi personelleriyle gerçekleştirdiği başarılı çalışmaların kendilerine çok şey anlattığını ifade ederek başladığı konuşmasında İstanbul’da gerçekleştirdiği projeleri de özetledi. Yıldız, öğretmeni en doğru tanımlayan kelimenin “entelektüel” olduğunu belirterek öğretmenlerden kendilerini sürekli geliştirerek entelektüel olma vasıflarını daima canlı tutmalarının gerektiğini vurguladı.    

Sempozyumun “Öğretmen Yetiştirme ve Yaşamboyu Öğrenme: Eğitimde 2023 Vizyonu” konulu açılış panelinde konuşan RTÜK Başkan Vekili Taha Yücel, eğitimde medyanın rolü konulu sunumunda, kendi yetkilerinin kanunlarla sınırlı olduğunu, her velinin ve her öğretmenin bir RTÜK olması gerektiğini belirtti. Panelin diğer konuşmacısı Prof. Dr. Selahattin Turan da öğretmenlere, “Öğrenciler için daha eğlenceli bir sınıf ortamı oluşturmak istiyorsanız öğretmen olduğunuzu unutun!” tavsiyesinde bulundu. Panelin son konuşmacısı EDAM Genel Müdürü Alpaslan Durmuş ise öğretmeni ancak iyi öğrencilerin yetiştireceğini, iyi öğrencilerin ise iyi öğretmenlerin eseri olduğunu vurguladı. Durmuş, “Tuz kokunca yapacak bir şey kalmamıştır” diyerek öğretmenlerin öncelikle kendilerini kendilerine beğendirmesi gerektiğini, başkalarının beğenilerine göre hareket ederek gelişmenin mümkün olmadığını söyledi.

Öğleden sonra paralele oturumlar halinde devam eden Sempozyum’da 11 oturumda 42 öğretmen ve akademisyen bildiri sundu. Alevilik konusunun tartışıldığı oturuma Alevi Dedesi Mehmet Yaman da dinleyici olarak katıldı. Yaman bir soru üzerine şöyle dedi: “Alevilik yıllarca yanlış tanıtıldı. Aleviler içinde de yanlış yollara sapanlar olabilir. Fakat gerçek Alevilerin Allah ve Peygamber inancında bir farklılık yoktur, onlar bir hadisi şerife istinaden Hz. Ali’yi rehber olarak kabul ederler. Eğer farklılık olarak kabul edecekseniz tek farkımız budur.”

Prof. Dr. Selahattin Turan Sempozyum sonunda bir kapanış konuşması yaptı. Bildiri sunan bazı öğretmenlerin kendisi karşısında heyecanlandıklarını ifade ettiklerini belirten Turan “Ben sizin gibi çalışkan ve azimli öğretmenlerin sadece alnından öperim” dedi.

Bildiri sunan ve oturum yöneten tüm öğretmenlere sertifikalarının verilmesi ile Sempozyum sona erdi.

İGEDER, Sempozyum’da sunulan bildirileri bir kitapta toplayacak ve bildirilerin video ve sunumlarını da www.igeder.org.tr adresinden yayınlanacak.

İGEDER 4. Öğretmenim Sempozyumunu Kasım 2012 yılında gerçekleştirecek.

Sayfa Görüntülenmesi : 4213
2011-11-26
 
 
 
 
   
 

Güncel Öncü Eğitimciler Etkinlikleri



Balkan Turu - 16 - 22 Temmuz 2024
Öncü Eğitimciler Kudüs Seferleri 2024 Yazı
Tübitak -Teknofest Projeleri - 9 Mart 2024
Bahar Dönemi Okuma - Etkinlik Çalışmaları 2024
Safranbolu ve Kastamonu Gezisi - 27-28 Nisan 2024
Öncü Eğitimciler Kudüs Seferleri 22-27 Ocak 2024
Eğitim Akademisi 2023 - 2024 Bahar Dönemi Çağrısı
2024 Yarıyıl Tatili Tematik Öğretmen Gezileri
Öncü Eğitimciler Kıbrıs Turu 22-24 Ocak 2024
Gariplerin İzinde Endülüs Gezisi - 24 - 28 Ocak 2024
Eğitici Oyunlar Atölyesi - 25 Kasım 2023
Eğitim Akademisi Okuma - Etkinlik Çalışmaları
Öncü Eğitimciler Kudüs Seferleri 25-28 Ocak 2023
Öncü Eğitimciler Kudüs Seferleri 12-14 Kasım 2023
 
 


ULUSLARARASI ÖNCÜ EĞİTİMCİLER DERNEĞİ 2013 - Tel: 0 216 640 10 55 - oncuegitimciler@gmail.com - Site Haritası
 .