Öncü Eğitimciler
Öğretmen Zümreleri
Zirveler
Konferans
Söyleşi
Çalıştay
Kurs
Seminerler
Paylaşım Toplantıları
POP
Eğitim Akademisi
Öğretmenler Odası
Öğretmenim Sempozyumu
Sitelerimiz
Tematik Öğretmen Gezileri
Çözüm Ortaklıkları
Yazar Öğretmenler
Haberler
İncir Çekirdeği
İletişim
Anadolu Faaliyetleri
Uluslararası
Basında Biz
Öncü Çocuk Akademisi
#BeyazTebeşir
Öncü Konuşmalar
Öğretmen Atölyeleri

Eğitim oyunsuz olmaz diyerek yola çıktık

Eğitim oyunsuz olmaz diyerek yola çıktık

Eğitici Oyunlar Atölyesi Çekmeköy Çınar Koleji Kampüsü 'nde gerçekleştirildi. Organizasyona Türkiye'nin farklı yerlerinden 250 eğitimci katıldı. Katılımcılar arasında akademisyen, eğitimci, öğretmen ve öğretmen adayları mevcuttu. Sadece program için Bolu 'dan, Tekirdağ 'dan, Manisa 'dan ve çevre illerden gelen misafirler olduğu gibi Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği bölüm öğrencileri de mevcuttu. Üniversite öğrencilerinin de yoğun ilgi gösterdiği program Türkiye 'de ilk defa öğretmenler tarafından uygulama ağırlıklı olarak gerçekleştirildi.

Eğitim ve oyun ilişkisinin masaya yatırıldığı programda tarihsel sürecinden kutu oyunlarına, din eğitiminde kullanımından bahçede oynanabilecek oyunlara, drama sürecindeki etkisinden kazanımlara ulaşmadaki faydalarına kadar pek çok farklı açıdan ele alındı.

Programın 1.oturumunda 'Oynuyorum, Öyleyse varım' , 'Sanal Sınıf ile Her Yerde Eğitici Oyunlar' ,         ' Kutu ve Kart Oyunları ' adlı üç bildiri sunuldu. 2. bölümde de 'DKAB Dersi Ortaokul İbadet Alanıyla  İlgili Eğitici Oyunlar', 'Eğlenceli Matematik', ' Kolektif Şiir Çalışması Ve Kes Yapıştır Şiir Çalışması Örnekleriyle Edebiyat Dersinde Oyun' adlı üç bildirisi sunuldu.

Program aralarında katılımcılara yemek ve çeşitli ikramlar Çekmeköy Çınar Koleji tarafından sağlandı. Bu tür yenilikçi çalışmalara olan desteğini de ifade eden Kurum Müdürü Murat DURMUŞ, Çekmeköy'de özel okulculuğa yeni soluklar getirmeye devam edecek gibi görünüyor.

Öğleden sonra Çekmeköy Çınar Koleji sınıflarında Zeka Oyunları, Yaratıcı Drama dersi oyunları, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Oyun Örnekleri, Bahçe Oyunları, Arapça Dersinde Oyun örnekleri, Kelime Oyunları, Matematik Oyunları uygulamalarının olduğu atölye çalışmaları yapıldı. Gönüllü öğretmenlerin gönüllü katılımcı öğretmenlerle gerçekleştirdiği atölye çalışmalarına olan yoğun ilgi gün sonu değerlendirme konuşmalarına da yansıdı. Atölye çalışmalarının ardından konuşmacılara ve katılımcılara sertifikaları dağıtılarak programa son verildi.

Öncü Eğitimciler Derneği Başkan yardımcısı Erdem ÇAKI “Eğitim oyunsuz olmaz” diyerek gelecek yıl Eğitici Oyunlar Atölyelerinin artarak ve çeşitlenerek devam edeceğinin de müjdesini verdi.

Öncü Eğitimciler Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan ERENOĞLU katılımcılara derneğin amaçları ve faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Eğitimcilerin toplumsal barış konusunda inisiyatif alması gerektiğini ifade eden ERENOĞLU “yıllardır planladığımız Uluslararası Öncü Öğretmenler Zirvesinin birincisi 23 - 26 Haziran tarihlerinde “Eğitim’le Barış” temasıyla Türkiye ve çevresinde bulunan on iki ülkeden eğitimcilerin katılımıyla İstanbul’da gerçekleştirilecektir” dedi.

Eğitici oyunlar zirvesi değerlendirme konuşmaları ve sertifika takdiminin ardından sona erdi.

Zirve resimlerine ulaşmak için linki tıklayıp sayfamızı beğeniniz: https://www.facebook.com/oncuegitimcilerdernegi

Sayfa Görüntülenmesi : 4338
2014-05-17
 
 
 
 
   
 

Güncel Öncü Eğitimciler Etkinlikleri



Öncü Eğitimciler Kudüs Seferleri 2024 Yazı
Tübitak -Teknofest Projeleri - 9 Mart 2024
Bahar Dönemi Okuma - Etkinlik Çalışmaları 2024
Safranbolu ve Kastamonu Gezisi - 27-28 Nisan 2024
Öncü Eğitimciler Kudüs Seferleri 22-27 Ocak 2024
Eğitim Akademisi 2023 - 2024 Bahar Dönemi Çağrısı
2024 Yarıyıl Tatili Tematik Öğretmen Gezileri
Öncü Eğitimciler Kıbrıs Turu 22-24 Ocak 2024
Gariplerin İzinde Endülüs Gezisi - 24 - 28 Ocak 2024
Eğitici Oyunlar Atölyesi - 25 Kasım 2023
Eğitim Akademisi Okuma - Etkinlik Çalışmaları
Öncü Eğitimciler Kudüs Seferleri 25-28 Ocak 2023
Öncü Eğitimciler Kudüs Seferleri 12-14 Kasım 2023
İnsanlığın Önderi Öğretmenler İçin - Eğitim Akademisi 2023 - 2024 Çağrısı
 
 


ULUSLARARASI ÖNCÜ EĞİTİMCİLER DERNEĞİ 2013 - Tel: 0 216 640 10 55 - oncuegitimciler@gmail.com - Site Haritası
 .