Öncü Eğitimciler
Öğretmen Zümreleri
Eğitim Akademisi
Öğretmenler Odası
Öğretmenim Sempozyumu
Sitelerimiz
Tematik Öğretmen Gezileri
Çözüm Ortaklıkları
Yazar Öğretmenler
Haberler
İncir Çekirdeği
İletişim
Anadolu Faaliyetleri
Uluslararası
Basında Biz
Öncü Çocuk Akademisi
#BeyazTebeşir
Öncü Konuşmalar
Öğretmen Atölyeleri

Anadolu'dan Acem Diyarına: İran Gezisi: 18-24 Ocak 2020

ANADOLU'DAN ACEM DİYARINA

İran'ı Birlikte Keşfetmeye Var mısınız?

Tahran - Şiraz - Yazd - İsfahan - Kashan - Kum

6 Gece 7 Gün 820€

GİDİŞ :   18.01.2020  İSTANBUL / TAHRAN W5113 11:35 – 15:00

DÖNÜŞ : 24.01.2020 TAHRAN / İSTANBUL W5114 17:15 -20:30

Uluslararası Öncü Eğitimciler Derneği öğretmenlerin meslekî ve kişisel gelişimleriyle beraber sosyal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla her yıl yurtdışına ve yurtiçine bir çok gezi ve ziyaret düzenlemektedir.

İran, İslam kültürünün kadim şehirleriyle otantik varlığını devam ettiren coğrafyalardan biri; özellikle  Anadolu Türklüğünün Ortaasya'dan başlayan göç güzergâhının üzerinde bulunmakta, geçmiş kültürümüzün yaşandığı nadide yerleri içinde barındırmaktadır. Uzun yıllar boyunca iç içe yaşamış iki coğrafya olan Anadolu ve İran'ı bu ikinci ve üçüncü gezi seferlerimizle tekrar birbirine yakınlaştırmayı umuyoruz. Yirmi sene önce Balkanlara ne kadar uzaktık. Bugünse Balkanlar bizim bir parçamız kadar bize yakın. Bugün İran da bize uzak görünebilir. Umarım Anadolu'yu kuran Selçuklu'nun doğduğu ve hayat bulduğu o topraklar yeniden bize yakın olacaktır.

BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ

KATILIM ŞARTLARI

  • Bu geziler öğretmenler, öğretmen adayları, eğitimciler ve yakınlarına yöneliktir.
  • Başvurmaları durumunda Uluslararası Öncü Eğitimciler Derneği, Öncü Okul Yöneticileri Derneği üyelerinin ve Eğitim Akademisi öğrencilerinin 30€ 'su derneğimizce karşılanacaktır.
  • Gezilerimizde kontenjan sınırlıdır, başvuruların kontenjanı aşması durumunda ücreti yatırma önceliği dikkate alınacaktır.
  • İran TC vatandaşlarından vize istememektedir. Ancak pasaportun son kullanım tarihi gezi tarihinden 6 ay sonraya olmalıdır.
  • Program son halini geziden bir hafta önce alacaktır. Öncü Eğitimciler Programda ve gezi ücretinde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
  • Yeterli sayıda (her bir gezi için en az 20 kişi) başvuru olmaması durumunda gezinin iptali söz konusu olabilir.

BAŞVURU ve ÖDEME BİLGİLERİ

  • Gezi ücreti 820€’dur.
  • Ücret alımı kontenjan doluncaya kadar devam edecektir.
  • Ön kaydın gerçekleşmesi için başvuru formunu doldurmanız gerekmektedir.
  • Kesin kaydın gerçekleşmesi için gezi ücretinin yarısının (410€, derneğe ulaştırılması gerekmektedir (Ödemeyi elden yapabilir [Nafi ÖZTÜRK - 0 216 640 1055] ya da banka'dan TL veya döviz olarak gönderebilirsiniz.
  • Banka ödemesinde İran kelimesini kullanmamanız gereklidir. Uluslararası ambargodan ötürü banka hareketlerine el konulabilir)
  • Ücretin kalan kısmı en geç 3 Ocak 2020 tarihinde tamamlanmalıdır.
  • Kesin kaydını yapan katılımcının herhangi bir sebeple vazgeçmesi durumunda gezi toplam ücretinin 1/10'u (onda biri) hizmet bedeli olarak mahsup edilir (adına geziye ait bir gider gerçekleşmişse o gider de tazmin edilir). Geziye 20 günden az kala iptallerde kesinti miktarını yapılan rezervasyon bedelleri belirler.

HESAP BİLGİLERİ

Hesap Sahibi ÖNCÜ EĞİTİMCİLER DANIŞMANLIK HİZMETLERİ LİMİTED ŞİRKETİ
Hesap Numarası 93626259 - 2
IBAN TR73 0020 5000 0936 2625 9000 02
Şube Kuveyttürk Ümraniye Şubesi TL Hesabı 
   
Hesap Sahibi ÖNCÜ EĞİTİMCİLER DANIŞMANLIK HİZMETLERİ LİMİTED ŞİRKETİ
Hesap Numarası 93626259 - 101
IBAN TR19 0020 5000 0936 2625 9001 01
Şube Kuveyttürk Ümraniye Şubesi Euro Hesabı 

GEZİ ÜCRETİNE DÂHİL OLAN HİZMETLER

  • Uluslararası Uçak Biletleri
  • 5* Otellerde Oda Kahvaltı konaklama

Konaklama Süreleri: Tahran (1Gece), Şiraz (2 Gece), Yezd (1 Gece), İsfahan (2 Gece)

  • Tüm Transfer Hizmetleri
  • Türkçe Rehberlik Hizmeti
  • Tüm Giriş Ücretleri
  • Akşam Yemekleri
  • 1 İç Hat Uçuşu (Tahran-Şiraz)
  • İkramlar
  • İran Haritası

GEZİ ÜCRETİNE DÂHİL OLMAYANLAR

  • Özel Sigorta
  • Vize Ücretleri
  • Şoför ve Rehber için Bahşişler

GEZİ PROGRAMI

1.Gün: Tahran’a Varış

Öğleden sonra Tahran IKA Havalimanı’na ulaşacağız. Havalimanındaki işlemlerin ardından, dinlenmek için otelimize yerleşeceğiz. Gece Azadi Meydanını ziyaret edeceğiz ve burada fotoğraf için serbest zamanımız olacak. Günün sonunda Tahran’da konaklayacağız.

2.Gün: Tahran-Şiraz

Kahvaltının ardından Tahran’ı kuzeyden başlayarak keşfetmeye devam edeceğiz ve ilk adımımız SaadAbad Sarayı, İran'ın çeşitli tarihi, kültürel ve sanatsal yönleriyle daha yakından tanımak için harika bir yol. Alborz bölgelerinin eteğinde, Tahran'ın kuzeyinde, SaadAbad Sarayı bulunmaktadır. Ondan sonra İmam ZadehSalehHoley Tapınağı ve TajrishBazaar'ı ziyaret etmeye devam edeceğiz, daha sonra Gülistan Sarayını ziyaret etmek için Tahran'ın güney tarafına geçeceğiz. Bu binanın tasarımındaki ihtişam ve mükemmellik, tüm güzellik beklentilerinizi aşacaktır. Bahçeler, kraliyet binaları ve 18. ve 19. yüzyıllardan kalma İran el sanatları ve Avrupa hediyeleri koleksiyonlarından oluşmaktadır. Daha sonra, çok geniş bir İslam öncesi öncesi müze ve İran’daki seramik kalıntıları, metal objeler, tekstil kalıntıları ve bazı nadir kitaplar ve madeni paralar dahil olmak üzere kalan eserleri barındıran Ulusal İran Müzesi'ni ziyaret edeceğiz. Bundan sonra Ulusal Mücevherler Hazinesi Müzesi'ni kaçırmamaya dikkat edin. İşte dünyada bilinen en göz alıcı taşlar ve mücevherler koleksiyonu; En göz alıcı nesneler halka açık sergileniyor. Daha sonra, Şiraz’da bulunan Eski Pers Başkentinin bulunduğu yere iç hat uçuşu yapmak için Mehrabad havaalanına transfer yapacağız. Şiraz'a varış ve konaklama.

3.Gün: Şiraz

Bugün gözlerinizi görkemli bir şehre açacaksınız; Şiraz, uluslararası saygın bir çok Şair ve Gül'e ev sahipliği yaptı. Kendi zamanının en yenilikçi ve ihtişamlı örnek eseri olan Nasir-ol-Molk Camii'ni ziyaret edeceğiz. Güneş ışınları, renkli pencere camlarından geçerek zemini ve sütunları çeşitli ve canlı renklerle boyayacak ve ortaya eşsiz bir görüntü çıkaracak. Ardından ziyaretlerimiz EramGarden Han Okulu Karim Han Kalesi, daha sonra Hamam ve Camii de dahil olmak üzere Vakil Kompleksi,  Vakil Çarşısı, SarayeMoshir'de geleneksel bir çarşı ve iki ünlü şair olan Saadi ve Hafez'inmezarlarlarıyla devam edecek, son olarak Şah Cheragh Kutsal Tapınağı'nı ziyaret edeceğiz. Gün sonunda Şiraz’da konaklayacağız.

4.Gün: Şiraz-Persapolis-Pasargadae-Yezd

Kahvaltıdan sonra bir dizi saray barındıran bir kompleks olan Persepolis'i ziyaret ederek antik Perslerin tarihine doğru ilerleyeceğiz. Daha sonra, büyük bir antik mezarlık olan Naghsh-e Rostam'ı ziyaret edeceğiz. Burada, her iki Sasani döneminden kalma, kayalara bölünmüş bir grup eski İran kaya kabartmasını görebilirsiniz.Ardından Büyük Cyrus'un yüzyıllarca dinlendiği Pasargadae'yiziyaret edeceğiz. Bu kalıntılar, eski Pers İmparatorluğu'nun ihtişamını yansıtan yegane kalıntılar arasında. Sonra Yezd'e devam edeceğiz, varıştan sonra Amir Chakhmakh Kompleksi'ni ziyaret edeceğiz, kompleks küçük dükkanlarla çevrili dikdörtgen havuz boyunca süslenmiş; Sadece el sanatları satan geleneksel ve yerel dükkanlardan hatıra eşyası almaktan zevk almakla kalmayıp, aynı zamanda cami mimarisinin çekici güzelliğine de hayran kalacaksınız . Daha sonra kentin antik mimarisini anımsatan uzun, çamur ve saman duvarlarıyla meşhurFahadan Bölgesi'ni ziyaret edeceğiz. Şehrin geçitleri daha önce sadece iki ya da üç yayanın geçebileceği genişlikte yay, kavis ve kıvrımlarla doluydu. Gün sonunda konaklamak üzereYezd’de bulunan otelimize geçeceğiz.

5.Gün: Yezd-Meybod-Nain-İsfahan

Kahvaltıdan sonra, Zerdüştlerin 2500 yıldır yanan ateşini ve içerisinde sayısız eski yazı içeren bir müze bulunan  Zerdüştlerin Ateş Tapınağı'nı ziyaret ederek başlıyoruz. Bundan sonra, Zerdüştlerin bir tepenin üzerine inşa ettiği dairesel ve yükseltilmiş bir yapı olan Sessizlik Kulesi'ni ziyaret edeceğiz. Bu kule ölü bedenlerin leş kuşlarına maruz kalmaları vereenkarnasyon için kullanılmıştır. Sonra İsfahan'a gideceğiz, İsfahan'a giderken Nain'de duracağız ve şehrin eski dokusundaki NainJame Camii'ni ziyaret edeceğiz. Daha sonra  İsfahan’a varacağız. Tasarımının en ünlü örneklerinden biri olarak gösterilen bir köprüyü, Siyosepol'ü ziyaret edeceğiz. İsfahan'ın doğusunu batıya bağlayan ZayandehRood Nehri üzerindeki en uzun köprüdür. Daha sonra, ZayandehRood Nehri üzerinde bilinen bir başka köprüyü Khadju’yu ziyaret edeceğiz. ZayandehRood Nehri, nüfusun büyümesine ve şehir ekonomisine katkıda bulunan bir faktör olarak kabul edilebilir; İsfahan'ın etkili bir merkez olarak kurulmasına yardımcı oldu ve çölün ortasında bir şehir olan İsfahan'a yeşil bir manzara verdi. Gün sonunda konaklamamızı İsfahan’daki otelimizde yapacağız.

6.Gün: İsfahan

Dünyanın yarısını ziyaret etmeye hazır olun; İsfahan bir zamanlar Pers İmparatorluğunun başkenti ve dünyanın en büyük şehirlerinden biriydi. Bugün bile, şehir geçmiş görkeminin çoğunu koruyor. Bu muhteşemşehire ticaret ve şiirden el sanatlarına kadar eşsiz çeşitlilikte şaşırtıcı sanatlar nedeniyle “Dünyanın Yarısı” unvanı verildi.Chefa-

Sotun Sarayı'nı ziyaret ederek İsfahan üzerinden yolculuğumuza başlıyoruz. Bu mimari şaheser, bütün Pers Bahçelerinin tipik bir tasarımı olan uzun bir havuzun ucundaki parkın ortasında bir köşk. Saray, Safevi döneminde, Kral'ın eğlencesi ve resepsiyonları için inşa edilmiştir. ChehelSotun Sarayı, kelimenin tam anlamıyla, çeşmenin suyuna yansıdığı zaman kırk adet göründüğü söylenen giriş köşkünü destekleyen yirmi ince ahşap sütundan ilham alan “Kırk Sütun” anlamına geliyor. Sarayın en şaşırtıcı özelliği, muhteşem çatılar, eski karo kaplı zeminler ve kralın elinde tuttuğu savaş sahneleri ve kutlamalar içeren boyalı duvarlar içeren parlak iç tasarım ve resimlerdir. Chehel-Sotun Sarayı sadece eski bir bina değil; bize tarihten bahseder ve her duvarın veya çatlakların geçmişe ait bir hikayesi vardır. İmam Meydanınıziyaretle  turumuza devam edeceğiz. Bu meydanSafevi döneminde inşa edilmiş ve dikdörtgen şeklindedir. Canlı atmosferi ile meydan her zaman ilgi çekici bir turistik cazibe merkezi olmuştur; Her iki tarafta bir dizi iki katlı dükkanlar ile birbirine bağlı estetik açıdan dikkat çekici anıtsal binalar ile sınırlandırılmıştır. Burada bulunan  Şah Camii ve Ali Qapu köşkünü ziyaret edeceğiz.Daha sonra Şah meydanının güney tarafında yer alan İmam Camii'ni gezeceğiz. Camii, Şah Abbas'ın emriyle Safevi döneminde inşa edilmiştir. Caminin tasarımındaki yadsınamaz güzellik ve sofistike, İranlılar tarafından yapılan cami yapımında yılların deneyimini yansıtmaktadır. Caminin tüm kısımları kusursuz, ahenkli bir bütün sunmak için büyük bir uyum içinde dokunmuştur.

Geleneksel sembollerle birlikte dini kavramlar yapının tasarımında tamamen somuttur. Caminin kubbesi, gökyüzünde yükselen minarelerin tepesinde durmasıyla, Rab'be ibadet etmek ve dua etmek için her yolcuyu davet ediyor gibi görünmektedir. Naghsh-e-Jahan Meydanı'nın doğu tarafında yer alan Şeyh Lütfullah Camii, Pers mimarisinin harikalarından biri olarak kabul edilir. Binanın her elemanı gerçek bir şıklık örneğidir; Şafaktan alacakaranlıkta değişen kubbe rengiyle her izleyiciyi büyülemektedir. Binadan, bir sonraki tarihi yapı olan Ali-Qapusarayına  geçit sunan bir yeraltı koridoru var. Ali-Qapu Köşkü (Panoramik Manzara), Naghsh-e-Jahan Meydanı'nın batısında, Şeyh Lütfullah Camii'nin karşısında yer alan büyük bir saraydır. Bina, Naghsh-e-Jahan Meydanı'ndan ChaharBagh Bulvarı'na uzanan Safavisaraylarının girişindeki kadar büyük kapı anlamına gelen Ali-Qapu olarak adlandırıldı. Yapılar, hükümetin gücünün bir simgesiydi ve başlangıçta önemli siyasi görüşmeler yapılan bir yer olarak kullanıldı. Ali-Qapu, doğal duvar resimleriyle zengindir; çiçek, hayvan ve kuş motifleriyle doludur. Bina aynı zamanda aynalar, kemerler ve görkemli renkli çinilerle süslenmiştir. Daha sonra Kapalıçarşı'yı ziyaret etmek için boş vaktimiz olacak, daha sonra İsfahan Jame Camii'ne geçeceğiz. Gün sonunda  Isfahan’daki otelimizde geceyi geçireceğiz.

7.Gün: İsfahan-Kaşhan-Kum-Dönüş

Harika bir başlangıç ​​ile harika bir gün geçireceğiz; İran bahçelerinin özü olarak bilinen, yemyeşil bir bahçe olan Fin Bahçesini ziyaret etmek için Kaşhan’ı ziyaret edeceğiz. Bahçede, doğal bir kaynaktan gelen su, bir dizi turkuaz renkli havuz ve çeşmelerden akarken keyifli bir atmosferin tadını çıkarabilirsiniz. Ardından TabatabaiGeleneksel Evinin güzel manzarasını seyredeceğiz. Tabatabai Geleneksel Evi, yaklaşık 2 yüzyıl önce, görkemli bir ev inşa etmek için sanat ve mükemmel işçiliğin nasıl bir araya gelebileceği hakkında bir fikir edinmek için mükemmel bir yerdir. Tabatabi Geleneksel Evinde, iç ve dış bahçeler, merkezi havuzlar ve zarif duvar resimleri gibi geleneksel Pers İmparatorluğu konut mimarisinin klasik özelliklerinin neredeyse tamamı görülmektedir. Kashan'ı ziyaret ettikten sonra, Jamomran Kutsal Mabedi ve Fatima Masoumeh KutsalMabedi'ni ziyaret etmek için Kum'a gideceğiz, ardından dönüş için Tahran havlimanına geçip pasaport işlemlerinin ardından yurda döneceğiz.

Program Sorumlusu: Erol Duzcan - 0 505 394 12 34

BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ

Sayfa Görüntülenmesi : 5064
2020-01-18
 
 
 
 
   
 

Güncel Öncü Eğitimciler Etkinlikleri



Öncü Eğitimciler Kudüs Seferleri 2024 Yazı
Tübitak -Teknofest Projeleri - 9 Mart 2024
Bahar Dönemi Okuma - Etkinlik Çalışmaları 2024
Safranbolu ve Kastamonu Gezisi - 27-28 Nisan 2024
Öncü Eğitimciler Kudüs Seferleri 22-27 Ocak 2024
Eğitim Akademisi 2023 - 2024 Bahar Dönemi Çağrısı
2024 Yarıyıl Tatili Tematik Öğretmen Gezileri
Öncü Eğitimciler Kıbrıs Turu 22-24 Ocak 2024
Gariplerin İzinde Endülüs Gezisi - 24 - 28 Ocak 2024
Eğitici Oyunlar Atölyesi - 25 Kasım 2023
Eğitim Akademisi Okuma - Etkinlik Çalışmaları
Öncü Eğitimciler Kudüs Seferleri 25-28 Ocak 2023
Öncü Eğitimciler Kudüs Seferleri 12-14 Kasım 2023
İnsanlığın Önderi Öğretmenler İçin - Eğitim Akademisi 2023 - 2024 Çağrısı
 
 


ULUSLARARASI ÖNCÜ EĞİTİMCİLER DERNEĞİ 2013 - Tel: 0 216 640 10 55 - oncuegitimciler@gmail.com - Site Haritası
 .