Öncü Eğitimciler
Öğretmen Zümreleri
Eğitim Akademisi
Öğretmenler Odası
Öğretmenim Sempozyumu
Sitelerimiz
Tematik Öğretmen Gezileri
Çözüm Ortaklıkları
Yazar Öğretmenler
Haberler
İncir Çekirdeği
İletişim
Anadolu Faaliyetleri
Uluslararası
Basında Biz
Öncü Çocuk Akademisi
#BeyazTebeşir
Öncü Konuşmalar
Öğretmen Atölyeleri

Anadolu'dan Acem Diyarına: Klasik ve Büyük İran Gezileri: 21-28 Ağustos / 21-30 Ağustos 2019

ANADOLU'DAN ACEM DİYARINA

 

İran'ı Birlikte Keşfetmeye Var mısınız?

Klasik İran Gezisi  Büyük İran Gezisi
Tahran-Kum-Kashan-Isfahan-Çölde Safari-Yezd
Şiraz
Tahran-Kum-Kashan-Isfahan-Çölde Safari-Yezd
Şiraz-Meşhed-Tus-Nişabur
21 - 28 Ağustos 2019 21 - 30 Ağustos 2019
7 gece 8 gün – 830 € 9 gece 10 gün – 985 €

Uluslararası Öncü Eğitimciler Derneği öğretmenlerin meslekî ve kişisel gelişimleriyle beraber sosyal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla her yıl yurtdışına ve yurtiçine bir çok gezi ve ziyaret düzenlemektedir.

Meslektaşlarımızın kültürel gelişimlerine katkı sağlarken mesleki duyarlılıklarını artırmak, farklı ortam ve mekanlarda öğrenmeler oluşturmak, milletimizin güçlü ve zayıf yönlerini içeriyi ve dışarıyı gezerken fark edebilmek, öğretmen adaylarının öğretmen olmadan önce tüm bu imkanlardan yararlanmasını sağlamak derneğimizin kuruluş amaçlarına hizmet etmemize vesile olmaktadır.

Bu çerçevede 2018 - 2019 öğretim yılında pergelin bir ayağını biraz daha genişlettik. Günü birlik gezilerin yanında ülkemizin her köşesine gidecek, gönül coğrafyamızın bütün ülklerine ulaşacak bir planlama yaptık. (Bu dönem düzenlediğimiz bütün gezileri görmek için tıklayınız).

İran, İslam kültürünün kadim şehirleriyle otantik varlığını devam ettiren coğrafyalardan biri; özellikle  Anadolu Türklüğünün Ortaasya'dan başlayan göç güzergâhının üzerinde bulunmakta, geçmiş kültürümüzün yaşandığı nadide yerleri içinde barındırmaktadır. Uzun yıllar boyunca iç içe yaşamış iki coğrafya olan Anadolu ve İran'ı bu ikinci ve üçüncü gezi seferlerimizle tekrar birbirine yakınlaştırmayı umuyoruz. Yirmi sene önce Balkanlara ne kadar uzaktık. Bugünse Balkanlar bizim bir parçamız kadar bize yakın. Bugün İran da bize uzak görünebilir. Umarım Anadolu'yu kuran Selçuklu'nun doğduğu ve hayat bulduğu o topraklar yeniden bize yakın olacaktır.

BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ

KATILIM ŞARTLARI

  • Bu geziler öğretmenler, öğretmen adayları, eğitimciler ve yakınlarına yöneliktir.
  • Başvurmaları durumunda Uluslararası Öncü Eğitimciler Derneği, Öncü Okul Yöneticileri Derneği üyelerinin ve Eğitim Akademisi öğrencilerinin 30€ 'su derneğimizce karşılanacaktır.
  • Gezilerimiz 44'er kişi ile sınırlıdır, başvuruların kontenjanı aşması durumunda ücreti yatırma önceliği dikkate alınacaktır.
  • İran TC vatandaşlarından vize istememektedir. Ancak pasaportun son kullanım tarihi gezi tarihinden 6 ay sonraya olmalıdır.
  • Program son halini geziden bir hafta önce alacaktır. Öncü Eğitimciler Programda ve gezi ücretinde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
  • Yeterli sayıda (her bir gezi için en az 25 kişi) başvuru olmaması durumunda gezinin iptali söz konusu olabilir.

BAŞVURU ve ÖDEME BİLGİLERİ

  • Klasik İran Gezis ücreti 830 €, Büyük İran Gezisi ücreti 985 €'dur.
  • Ücret alımı kontenjan doluncaya kadar devam edecektir.
  • Ön kaydın gerçekleşmesi için başvuru formunu doldurmanız gerekmektedir.
  • Kesin kaydın gerçekleşmesi için gezi ücretinin yarısının (400 €, 500 €) derneğe ulaştırılması gerekmektedir (Ödemeyi elden yapabilir [Nafi ÖZTÜRK - 0 216 640 1055] ya da banka'dan TL veya döviz olarak gönderebilirsiniz. Banka ödemesinde İran kelimesini kullanmamanız gereklidir. Uluslararası ambargodan ötürü banka hareketlerine el konulabilir)
  • Ücretin kalan kısmı en geç 1 Ağustos 2019 tarihinde tamamlanmalıdır.
  • Kesin kaydını yapan katılımcının herhangi bir sebeple vazgeçmesi durumunda gezi toplam ücretinin 1/10'u (onda biri) hizmet bedeli olarak mahsup edilir (adına geziye ait bir gider gerçekleşmişse o gider de tazmin edilir).

HESAP BİLGİLERİ

Hesap Sahibi ÖNCÜ EĞİTİMCİLER DANIŞMANLIK HİZMETLERİ LİMİTED ŞİRKETİ
Hesap Numarası 93626259 - 2
IBAN TR73 0020 5000 0936 2625 9000 02
Şube Kuveyttürk Ümraniye Şubesi TL Hesabı 
   
Hesap Sahibi ÖNCÜ EĞİTİMCİLER DANIŞMANLIK HİZMETLERİ LİMİTED ŞİRKETİ
Hesap Numarası 93626259 - 101
IBAN TR19 0020 5000 0936 2625 9001 01
Şube Kuveyttürk Ümraniye Şubesi Euro Hesabı 

GEZİ ÜCRETİNE DÂHİL OLAN HİZMETLER

  • Ulaşım, konaklama, sabah kahvaltısı, akşam yemeği,
  • Rehberlik hizmeti,
  • Program dâhilinde ki çevre gezileri,
  • Müze ve ören yeri ücretleri

GEZİ ÜCRETİNE DÂHİL OLMAYANLAR

  • Yurt Dışı Çıkış Harcı
  • Seyahat Sigortası
  • Kişisel harcamalar

BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ

GEZİ PROGRAMI

21 Ağustos 2019 Çarşamba; Sabiha Gökçen Havaalanında buluşma ve bilet işlemlerinin ardından Tahran İmam Humeyni Havaalanına uçuş. (Uçuş saati ve havayolu şirketi daha sonra ilan edilecektir).
 
1.Gün 21 Ağustos Çarşamba; İmam Humeyni Havaalanında karşılama ardından İmam Humeyni Türbe ziyareti ve Otele yerleşme. Azadi Meydan, 435 m lik Milat Kulesi görüldükten sonra Akşam yemeği Derbent’te. Geceleme otelimizde.
 
2.Gün 22 Ağustos Perşembe; Kahvaltı ardından Reza Abbas Müzesi, Mücevherat Müzesi, Gülistan Sarayı, National Müze ziyareti sonrası, Tahran’ın 35 km dışında bulunan Selçuklu’ların başkenti olan Rey şehrine ulaşım. Bu şehir 1194 yılında Harzemşahlar ile Selçuklular  arasında yapılan büyük savaşla ünlenmiştir. Savaştan sonra  Harzemşahlar'ın idaresine geçen şehir, sırayla  İran ve Osmanlı Devleti arasında el değiştirmiştir. İran-Irak Savaşı sırasında yerle bir edilen şehir, günümüzde İran İslam Cumhuriyeti sınırları içerisindedir. Selçuklu döneminde en önemli tıp ve bilim merkezi haline gelmiştir. Nizam'ul Mülk'ün emirleriyle, eğitim için yapılan yeniliklerin başladığı ve en önemli gelişmelerin yaşandığı kenttir. Büyük Selçuklu Devleti'nin kurucusu Tuğrul Bey 8 Ramazan 455 (5 Eylül 1063) yılında burada ölmüş ve yine burada gömülmüştür. Tuğrul Bey’in kabrini ve kule yapıyı ziyaret ettikten sonra İran'ın dini merkezi olarak kabul edilen,KUM şehrine hareket (110 km.)  panoramik Kum şehri gezisi ve İmam Masume’nin kabrini ziyaretin ardından Kum şehrinden ayrılarak, köklü bir geçmişe sahip olan ve eskiden büyük önem taşıyan kervan yolu üzerinde bulunan Kaşhan şehrine ulaşım..
Kashan’daki tarihi evlerin (Tabatabai) gezilmesi.
UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan, her yanı su kanalları ile çevrilmiş olan, bahçesinin içinde İran tarihinin önemli şahsiyetlerinden biri olan Amir Kabir’in öldürüldüğü hamam da bulunan Fin Bağı gezisi ve Aghabozorg Camii ziyaretinden sonra 
Isfahan’a hareket (144 km.). Otele yerleşim ardından akşam yemeği. Geceleme otelimizde.
 
3. Gün 23 Ağustos Cuma; Kahvaltı ardından UNESCO kültür mirasları arasında yer alan Dünyanın en büyük meydanlarından Nakş-ı Cihan (İmam Meydanı) ve çevresindeki Şeyh Lütfullah Camii,  Ali Gapu Sarayı, 40 Sütunlu Saray gezilerek verilecek molanın ardından 33 sütunlu Siesopol ve Haju köprüsü, Vanak kilisesi, Minar Jonban(Sallanan minare) ve Ateş Tepesi'ni göreceğiz. Akşam yemeği ardından Zayende Rud Nehri kenarında yürüyüş ve geceleme otelimizde.
 
4. Gün 24 Ağustos Cumartesi; Kahvaltının ardından YEZD’e hareket (400 km). Yol üzerinde Çölde bir Safari molası adrenalin yüklendikten sonra Yezd Şehrine varış otele yerleşme ve akşam yemeği. Geceleme otelimizde.
 
5. Gün 25 Ağustos Pazar; Kahvaltının ardından gezimiz Zerdüşt Ateş Tapınağı, Sessizlik Kuleleri,Su Müzesi ziyaretinden sonra Grand Bazar da yürüyüş, Cuma Camii ziyareti ardından kısa mola ve akabinde Amir Çakmak Kompleksi gezilecek. Akşam yemeği akabinde geceleme otelimizde.
 
6. Gün 26 Ağustos Pazartesi; Kahvaltı ardından ŞİRAZ’a hareket (372km.). Nakş-ı Rüstem ve Pers Kralının kabrinin bulunduğu Pasargardı gezisi ardından yine yol üstündeki İran’ın en önemli tarihi yeri olan Persopolis’e (Taht-ı Cemşid) ulaşım. (Persepolis, MÖ 6. yüzyıl sonlarına doğru Pers Kralı I.DAIRUS  (Dara) tarafından kurulmuştur. Darius'dan sonra tahta çıkan I.SERHAS (Xerxes) ve Artakserkses (Ardaşir) şehri büyüterek harika anıtlarla doldurmuşlardır).İki saatlik sürede eski antik şehrin kalıntıları arasında geçmişe yolculuk..Bu önemli antik şehirden ayrılarak Şiraz’a geçeceğiz. Akşam yemeği ardından otele yerleşim akşam yemeği ve geceleme otelimizde.
 
7. Gün 27 Ağustos Salı; Kahvaltı ardından Kerim Han Sarayı, Pers Müzesi, Vakil Hamamı, Vakil Grand Bazar da kısa mola ardından Zandiyeh Kompleksi'ni ziyaret edeceğiz. Hafız Türbesi, Sadi Türbesi, Bu bölgedeki yerleşik Kayıboyu Türklerinin çadırlarının vede Cihannüma Bahçesi ziyaretimiz ardından akşam yemeği ve geceleme otelimizde.
 
8. Gün 28 Ağustos Çarşamba; Kahvaltının ardından Şiraz havaalanına transfer ve 
 
 ***Klasik İran Gezisi katılımcılarımız; iç hat  ile Tahran’a uçuşu karşılama ve otobüsümüz ile Uluslarası Tahran İmam Humeyni havaalanına transfer ve tarifeli İstanbul uçuşumuz ile İstanbul’a dönüş.
 
***Büyük İran Gezisi Katılımcılarımız; iç hat uçuşu ile Meşhed havaalanına uçuşu sonrası Meşhed havaalanında karşılama ve otele transfer yerleşme ve akşam yemeği geceleme otelimizde.
 
9. Gün 29 Ağustos Perşembe; Kahvaltıdan sonra otelden ayrılarak, 25 km mesafede bulunan Tus şehrine otobüsle ulaşım.. Bu şehirde bulunan Büyük Selçuklu devrinin İslam alimi İmam-ı Gazali  ile İran’ın ünlü yazarı Firdevsi’nin kabirlerinin ziyareti. Ayrıca önemli bir eser olan  Haruniye Medresesi gezildikten sonra Nişabur şehrine hareket. Hacı Bektaşı Veli'nin doğduğu Fuşencan Köyü'ne uğrandıktan sonra, tarihi Selçuklu şehri olan Sadyah’ın gezilmesi..Buradan Nişabur şehrine geçilerek ünlü mutasavvıf Feridüddin-i Attar hazretleri ile şair Ömer Hayyam’ın kabirlerini’nin ziyareti. Şehir merkezinde panoramik turdan sonra Meşhed’e geri dönüş.Meşhed’in merkezinde bulunan Abbasi dönemi halifelerinden  Harun Reşid’in kabri ile Şia mezhebinin 8.imamı olan İmam Rıza’nın kabrinin ziyareti..Ziyaretlerden sonra serbest zaman ve alışveriş imkanı..Akşam yemeği şehir merkezinde bulunan lüks bir  yerel restaurantta...Yemek sonrası geceleme otelimizde.
 
10.Gün 30 Ağustos Cuma; kahvaltı sonrası Meşhed havaalanına transfer iç hat  ile Tahran’a uçuşu karşılama ve otobüsümüz ile Uluslarası Tahran İmam Humeyni havaalanına transfer ve tarifeli İstanbul Uçuşumuz ile İstanbul’a dönüş.
 

Program Sorumlusu: Erol Duzcan - 0 505 394 12 34

BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ

 

Güvencesiyle

Sayfa Görüntülenmesi : 5220
2019-03-11
 
 
 
 
   
 

Güncel Öncü Eğitimciler Etkinlikleri



Öncü Eğitimciler Kudüs Seferleri 2024 Yazı
Tübitak -Teknofest Projeleri - 9 Mart 2024
Bahar Dönemi Okuma - Etkinlik Çalışmaları 2024
Safranbolu ve Kastamonu Gezisi - 27-28 Nisan 2024
Öncü Eğitimciler Kudüs Seferleri 22-27 Ocak 2024
Eğitim Akademisi 2023 - 2024 Bahar Dönemi Çağrısı
2024 Yarıyıl Tatili Tematik Öğretmen Gezileri
Öncü Eğitimciler Kıbrıs Turu 22-24 Ocak 2024
Gariplerin İzinde Endülüs Gezisi - 24 - 28 Ocak 2024
Eğitici Oyunlar Atölyesi - 25 Kasım 2023
Eğitim Akademisi Okuma - Etkinlik Çalışmaları
Öncü Eğitimciler Kudüs Seferleri 25-28 Ocak 2023
Öncü Eğitimciler Kudüs Seferleri 12-14 Kasım 2023
İnsanlığın Önderi Öğretmenler İçin - Eğitim Akademisi 2023 - 2024 Çağrısı
 
 


ULUSLARARASI ÖNCÜ EĞİTİMCİLER DERNEĞİ 2013 - Tel: 0 216 640 10 55 - oncuegitimciler@gmail.com - Site Haritası
 .