Öncü Eğitimciler
Öğretmen Zümreleri
Eğitim Akademisi
Öğretmenler Odası
Öğretmenim Sempozyumu
Sitelerimiz
Tematik Öğretmen Gezileri
Çözüm Ortaklıkları
Yazar Öğretmenler
Haberler
İncir Çekirdeği
İletişim
Anadolu Faaliyetleri
Uluslararası
Basında Biz
Öncü Çocuk Akademisi
#BeyazTebeşir
Öncü Konuşmalar
Öğretmen Atölyeleri

Anadolu'dan Acem Diyarına: İran Gezisi

ANADOLU'DAN ACEM DİYARINA

 

İran'ı Birlikte Keşfetmeye Var mısınız?

 

23 - 30 Ocak 2019 / 7 Gece - 7 Gün

750 €

Tematik gezilerin öncüsü olan Uluslararası Öncü Eğitimciler Derneği meslektaşları için yeni öğrenme ve keşif rotaları hazırlamaya devam ediyor.

Öğretmenlerin mesleki gelişiminin sadece ders görmekle sağlanamayacağı düşüncesi ile kendi ve yakın coğrafyamızı tanıyarak sosyal ve kültürel donanımlarımızı artırmak gerektiğine inanıyoruz. Hassaten Uluslararası Öncü Öğretmenler Zirvesi programıyla hedeflediğimiz dünya barışının eğitimle ve öğretmenler eliyle sağlanabileceği inancı, çevremizdeki toplumlarla daha çok münasebet kurmaya bizi teşvik etmektedir. Biz de bu düşünce ile yurtdışı rotalarımıza üzerinde bir kaç yıldır çalıştığımız İran'ı da ekledik.

İran, İslam kültürünün kadim şehirleriyle otantik varlığını devam ettiren coğrafyalardan biri; özellikle  Anadolu Türklüğünün Ortaasya'dan başlayan göç güzergâhının üzerinde bulunmakta, geçmiş kültürümüzün yaşandığı nadide yerleri içinde barındırmaktadır. Uzun yıllar boyunca iç içe yaşamış iki coğrafya olan Anadolu ve İran'ı girişimlerimizle tekrar birbirine yakınlaştırmayı umuyoruz. Yirmi sene önce Balkanlara ne kadar uzaktık. Bugünse Balkanlar bizim bir parçamız kadar bize yakın. Bugün İran da bize uzak görünebilir. Umarım Anadolu'yu kuran Selçuklu'nun doğduğu ve hayat bulduğu o topraklar yeniden bize yakın olacaktır.

BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ

KATILIM ŞARTLARI

  • Bu gezi öğretmenler, öğretmen adayları, eğitimciler ve yakınlarına yöneliktir.
  • Başvurmaları durumunda Uluslararası Öncü Eğitimciler Derneği  üyelerinin ve Eğitim Akademisi öğrencilerinin 50€ 'su derneğimizce karşılanacaktır.
  • Gezimiz 42 kişi ile sınırlıdır, başvuruların kontenjanı aşması durumunda ücreti yatırma önceliği dikkate alınacaktır.
  • İran TC vatandaşlarından vize istememektedir. Ancak pasaportun son kullanım tarihi gezi tarihinden 6 ay sonraya olmalıdır.
  • Program son halini geziden bir hafta önce alacaktır. Öncü Eğitimciler Programda ve gezi ücretinde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
  • Yeterli sayıda başvuru olmaması durumunda gezinin iptali söz konusu olabilir.

BAŞVURU ve ÖDEME BİLGİLERİ

  • Gezi ücreti 750 €'dur.
  • Katılımcı sayısı  26-34 arası olursa gezi ücreti 800 €,
  • Ücret alımı kontenjan doluncaya kadar devam edecektir.
  • Ön kaydın gerçekleşmesi için başvuru formunu doldurmanız gerekmektedir.
  • Kesin kaydın gerçekleşmesi için gezi ücretinin yarısının (375 €) derneğe ulaştırılması gerekmektedir (Ödemeyi lütfen elden yapınız. İrtibat: Nafi ÖZTÜRK - 0 216 640 1055)
  • Ücretin kalan kısmı en geç 30 Aralık 2018 tarihinde tamamlanmalıdır.
  • Kesin kaydını yaptırıp gezi ücretinin üçte birini veya tamamını ödedikten sonra geziye katılamama durumunuzda derneğimiz sorumluluk kabul etmeyecektir.

GEZİ ÜCRETİNE DÂHİL OLAN HİZMETLER

  • Ulaşım, konaklama, sabah kahvaltısı, akşam yemeği,
  • Rehberlik hizmeti,
  • Program dâhilinde ki çevre gezileri,
  • Müze ve ören yeri ücretleri

GEZİ ÜCRETİNE DÂHİL OLMAYANLAR

  • Yurt Dışı Çıkış Harcı
  • Seyahat Sigortası
  • Kişisel harcamalar

BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ

GEZİ PROGRAMI

23 Ocak 2019 ÇarşambaSabiha Gökçen Havaalanında buluşma: 21.00İşlemlerin ardından Pegasus Havayolları ile 23.50'de Tahran’a uçuş ve 03.20'de İmam Humeyni Havaalanına iniş.

1. Gün 24 Ocak Perşembe: 03.20 İmam Humeyni Havaalanında karşılama ardından KUM şehrine hareket (110 km.) Kahvaltı ardından panoramik Kum şehri gezisi ve Cuma namazı ardından YAZD’e hareket (490 km.). Otele yerleşim ardından akşam yemeği. Yemek sonrası yürüyüş ya da alış veriş imkanı. Geceleme otelimizde.

2. Gün 25 Ocak Cuma: Kahvaltı ardından gezimiz Zerdüşt Ateş TapınağıGrand Bazar da yürüyüş, Cuma Camiiziyareti ardından kısa mola ve akabinde Amir Çakmak Kompleksi gezilecek. Akşam yemeği akabinde geceleme otelimizde.

3. Gün 26 Ocak Cumartesi: Kahvaltı ardından ŞİRAZ’a hareket (440 km.). Nakş-ı Rüstem ve Pers Kralının kabrinin bulunduğu Pasargardı gezip Şiraz’a geçeceğiz. Akşam yemeği ardından otele yerleşim ve konaklama. Yemek sonrası yürüyüş ya da alış veriş imkanı.

4. Gün 27 Ocak Pazar: Kahvaltı ardından Kerim Han SarayıPers MüzesiVakil HamamıVakil Grand Bazar da kısa mola ardından Zandiyeh Kompleksi'ni ziyaret edeceğiz. Hafıziye TürbesiSadi Türbesi ve Jahannama Bahçesiziyaretimiz ardından akşam yemeği alacağız. Yemek sonrası yürüyüş ya da alış veriş imkanı. Geceleme otelde.

5. Gün 28 Ocak Pazartesi: Kahvaltı ardından İSFAHAN'a hareket (490 km.) İsfahan yolunda Persepolis şehir kalıntılarını görüp yola devam edeceğiz. İsfahan'a varış otele yerleşim ardından akşam yemeği ardından yürüyüş ya da alış veriş imkanı. Geceleme otelde.

6. Gün 29 Ocak Salı: Kahvaltı ardından Dünyanın en büyük meydanlarından Nakş-ı Cihan (İmam Meydanı) ve çevresindeki Şeyh Lütfullah Camii,  Ali Gapu Sarayı40 Sütunlu Saray gezilerek yemek molası ardından 33 sütunlu Haju köprüsüVanak kilisesiMinar Jonban ve Ateş Tepesi'ni göreceğiz. Akşam yemeği ardından Zayende Rud Nehrikenarında yürüyüş ve geceleme otelde.

7. Gün 30 Ocak Çarşamba: Kahvaltı ardından TAHRAN'a hareket (450 km.) Yol üzerinde bulunan Kashan’daki tarihi evlerin (Tabatabai) gezilmesi. İran’ın ünlü şahsiyetlerinden Amir Kebir’in öldürüldüğü tarihi Fin Bağı gezisi ve Aghabozorg Camiiziyareti. Tahranda İmam Humeyni KabriAzadi Meydanı'nı göreceğiz. Derbent’te akşam yemeği ardından İmam Humeyni Havaalanına geçiş.

8. Gün 31 Ocak Perşembe: 04.10 Pegasus Uçağı ile İstanbula hareket.

Program Sorumlusu: Erol Duzcan - 0 505 394 12 34

BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ

 

Güvencesiyle

Sayfa Görüntülenmesi : 5070
2018-11-08
 
 
 
 
   
 

Güncel Öncü Eğitimciler Etkinlikleri



Balkan Turu - 16 - 22 Temmuz 2024
Öncü Eğitimciler Kudüs Seferleri 2024 Yazı
Tübitak -Teknofest Projeleri - 9 Mart 2024
Bahar Dönemi Okuma - Etkinlik Çalışmaları 2024
Safranbolu ve Kastamonu Gezisi - 27-28 Nisan 2024
Öncü Eğitimciler Kudüs Seferleri 22-27 Ocak 2024
Eğitim Akademisi 2023 - 2024 Bahar Dönemi Çağrısı
2024 Yarıyıl Tatili Tematik Öğretmen Gezileri
Öncü Eğitimciler Kıbrıs Turu 22-24 Ocak 2024
Gariplerin İzinde Endülüs Gezisi - 24 - 28 Ocak 2024
Eğitici Oyunlar Atölyesi - 25 Kasım 2023
Eğitim Akademisi Okuma - Etkinlik Çalışmaları
Öncü Eğitimciler Kudüs Seferleri 25-28 Ocak 2023
Öncü Eğitimciler Kudüs Seferleri 12-14 Kasım 2023
 
 


ULUSLARARASI ÖNCÜ EĞİTİMCİLER DERNEĞİ 2013 - Tel: 0 216 640 10 55 - oncuegitimciler@gmail.com - Site Haritası
 .