Öncü Eğitimciler
Öğretmen Zümreleri
Eğitim Akademisi
Öğretmenler Odası
Öğretmenim Sempozyumu
Sitelerimiz
Tematik Öğretmen Gezileri
Çözüm Ortaklıkları
Yazar Öğretmenler
Haberler
İncir Çekirdeği
İletişim
Anadolu Faaliyetleri
Uluslararası
Basında Biz
Öncü Çocuk Akademisi
#BeyazTebeşir
Öncü Konuşmalar
Öğretmen Atölyeleri

Ayvaz Dede Balkan Gezisi Gerçekleştirildi.
Öncü Eğiticimler “Ayvaz Dede” Balkan Gezisi Gerçekleştirildi.
 
Öğretmen ve Öğretmen adayı öğrencilerden oluşan 40 kişilik grubumuz ile Haziran ayının son haftasını Balkanlarda 
 
geçirdik. 
 
Bir Eğitim-öğretim yılının son bulması ile Balkan yollarına düştük. Gezimizin ana teması isminden de belli olduğu üzere Ayvaz Dede’yi merkeze alarak Balkanları gezmek, oradaki kardeşlerimize sarılmaktı.
 
Ayvaz Dede, Bosna- Hersek’in 504 yıl önce İslamla tanışmasına vesile olan alperen dedemizdir. Boşnaklar Ayvaz Dede’yi o kadar sevmişler ki beş asırdır Prusac’a gelişini aynı coşku ile kutluyorlar. Ayvaz Dede için her yıl düzenlenen etkinliğe çok yoğun bir katılım oluyor. Biz de bir nebze olsun bu coşkuyu tatmak için düştük yollara.
 
Program sabah ezanından sonra başladı. Ayvaz Dede’nin bölgedeki kuraklığın son bulması için dua ettiği yerde ki kayaya kadar yürüdük. Yürünülen dağ yolu yaklaşık 8 kilometre ve iki buçuk saat sürüyor. Sancaklı atlıların ve tekbirler eşliğinde dağa tırmanan kardeşlerimizin yanında yorulduk demeye kimsenin dili varamadı. Yolculuğun sonunda etkinliğin yapıldığı meydana ulaştık. Türk ve Boşnak bayrakları, İslam sancakları ile meydana atlılar geldi. Herkes meydana ulaşınca ilahiler söylendi, şiirler okundu, dualar edildi ve son olarak Mehter takımı eserlerini icra etti. Burada gözlerden akan yaşlar daha hızlı kavuşuyor toprağa yokuşu çıkarken alnımızdan dökülen terlerden. Kocaman meydanda daha önce hiç görmediğimiz ama çok iyi tanıdığımız Boşnak kardeşlerimizle aynı safa geçip öğle namazı kıldık ve program son buldu.
 
Gezimiz sonraki iki gün Saraybosna’yı gezerek devam etti. Vezirler Şehri Travnik, Ahmic, Sarı Saltuk’un makamı Blagay, Poçitelli ve Mostar ile vedalaştıktan sonra Hırvatistan’a merhaba dedik. Dubrovnik’i gezdikten sonra Karadağ’da Budva ve Kotor illerine uğradık.
 
Arnavutluk’ta İşkodra İmam Hatip Lisesini gece vakti de olsa ziyaret edip Makedonya’nın incisi Ohrid’de soluklandık. Son gecemizi Selanik’te geçirip dönüş yoluna geçtik.
 
Öncü Eğitimciler tematik gezilerine yalnızca eğitimcileri dahil ederek balkan coğrafyasını tanımaya, balkan bilincini daha çok kişiye duyurmaya çalışmaktadır. Umudumuz bizim olan, bizden olan coğrafyadaki kardeşlerimizle aramızdaki mesafenin sadece kilometrelerle ölçülebilir olmasıdır.
 
Gezi çalışmalarımızı anlık olarak takip etmek için facebook sayfamızı beğeniniz: facebook.com/oncuegitimcilerdernegi
 
Katılımcı Görüşleri
 
Ben bir öğretmenim ve yaşattığınız tüm güzellikleri öğrencilerime de yaşatmanızda “öncü” oldunuz bize. 
Gülsüm Hatice Ünsal
 
Balkan gezisine ikinci katılışım ama öyle hissediyorum ki bu son olmayacak. Balkan gezisi benim için yeni yerler ve farklı kültürler tanımanın yanı sıra bambaşka duygular yaşatması açısından önemli.
Orada diğer yarımla buluştuğumu hissettim.
Züleyha Çelebi
 
Öncelikle Öncü Eğitimciler Derneği yöneticilerine ve Ahmet Bey’e kalbi teşekkürlerimi sunarım. Atalarımızın yaşadığı toprakları görmeyi ve onların izinde bir nebze olsun gitmeyi hep hayatım boyunca arzu etmiştim. Bu arzumun gerçekleşmesine fırsat veren samimi insanlarla beraber çok güzel bir haftayı geçirmek benim için çok büyük bir mutluluk kaynağı oldu. 
Akif Dündar
 
Kazanımları, hissettirdikleri ve yaşattıklarıyla çok güzeldi. Yürekten teşekkürler. 
Bircan Ailesi
 
Geziden memnuniyetime gelince şöyle cevap vereyim; “Yarın yeni bir gezi var, ne dersin hocam ? dersen" Ya Allah Bismillah derim.
Zekai Günal
 
İlk yurtdışı seyahatimdi ve yola çıkana dek bir çok aksilik yaşadım. Öyle ki gelemeyeceğimi düşünmüştüm ama ilk andan şuana kadar sadece “iyi ki” dedim. Çabalarınız, emeğiniz ve hazırladığınız bu program için teşekkür ederim. Bosna’da ara sokakta sarılıp ağlaştığımız tetkalarımızı, Ahmic köyü imamı Mahir abimizi, Mostar’da yediğim ilk kez yediğim balığı hayatım boyunca unutmayacağım. Bu gezide Balkanları bambaşka ve içten tanıma fırsatı buldum. Görmek, yaşamak şartmış onu anladım. Gelecek gezi planlarınızı merakla bekliyorum.
Elif Acar
 
Gezinin manevi değeri ölçülemeyecek kadar yüksekti. Maddi anlamda ise verdiğimizin fazlasını aldık kesinlikle. Bosna, Aliya, Mostar ve diğer güzel mekanlar, aktiviteler zaten bizleri fazlasıyla tatmin etmiştir. Çok teşekkürler.
Mahmut Bahadur
 
... gayet naif, zarif, latif otobüs şoförlerimizden tüm katılımcılara kadar güzel, eğlenceli, seviyeli, nitelikli ve otobüs içindeki bol ikramlı bir gezi dolayısı ile tekraren emeği geçen herkese şükranlarımızı arz ediyorum. Tekrar aynı veya başka beldelere birlikte gidebilmeyi Rabbim'den niyaz ediyorum.
Abdullah Serenli
Sayfa Görüntülenmesi : 4423
2014-06-27
 
 
 
 
   
 

Güncel Öncü Eğitimciler Etkinlikleri



Öncü Eğitimciler Kudüs Seferleri 2024 Yazı
Tübitak -Teknofest Projeleri - 9 Mart 2024
Bahar Dönemi Okuma - Etkinlik Çalışmaları 2024
Safranbolu ve Kastamonu Gezisi - 27-28 Nisan 2024
Öncü Eğitimciler Kudüs Seferleri 22-27 Ocak 2024
Eğitim Akademisi 2023 - 2024 Bahar Dönemi Çağrısı
2024 Yarıyıl Tatili Tematik Öğretmen Gezileri
Öncü Eğitimciler Kıbrıs Turu 22-24 Ocak 2024
Gariplerin İzinde Endülüs Gezisi - 24 - 28 Ocak 2024
Eğitici Oyunlar Atölyesi - 25 Kasım 2023
Eğitim Akademisi Okuma - Etkinlik Çalışmaları
Öncü Eğitimciler Kudüs Seferleri 25-28 Ocak 2023
Öncü Eğitimciler Kudüs Seferleri 12-14 Kasım 2023
İnsanlığın Önderi Öğretmenler İçin - Eğitim Akademisi 2023 - 2024 Çağrısı
 
 


ULUSLARARASI ÖNCÜ EĞİTİMCİLER DERNEĞİ 2013 - Tel: 0 216 640 10 55 - oncuegitimciler@gmail.com - Site Haritası
 .